The Drive By Vendettas is een Nederlandse band die verschillende stijlen, zoals punk, metal, hardcore en rock-'n-roll, combineert. De stijl wordt door de band zelf dan ook zeer toepasselijk als hardcorepunkmetalrocknroll bestempeld. De band is in 2005 opgericht door gitarist Marcus Mol en drummer Sipke Buma. Niet lang daarna werden Peter Paardekooper en Jim Bieler (Jim is de zoon van Willem Bieler, de zanger van de bekende Haagse beatband Q65) gerekruteerd als respectievelijk bassist en zanger. De band heeft als oorsprong de Zuid-Hollandse stad Leiden als thuishaven en resideert tegenwoordig in Valkenburg waar de band beschikt over een eigen oefenruimte.

In 2006 kwam het debuutalbum, Ready to Blow?!, uit. Een album met 12 korte nummers die de combinatie van stijlen goed laat horen met o.a. een cover van de Q65 hit You’re The Victor. Het is een niet alledaagse combinatie van korte, snelle, soms naar hardcore/metal neigende nummers (Kitty, Beast, Bored en Alone) maar ook duidelijk nummers die meer in het straatje extreme rock and roll en old school punk liggen (Gone, 1,2,3,4, Gasoline) waarvan het laatstgenoemde nummer een ode is aan Lemmy van Motorhead. Het debuut werd in het alternatieve circuit en publiek goed ontvangen mede vanwege de onconventioneel en gedurfde ‘ouderwetse’ manier van opnemen. Het album werd in nog geen 6 uur live opgenomen en gemixed, de nummers zijn in 1 take opgenomen en er zijn bewust geen extra opnamen gedaan.

In 2010 verscheen het tweede album, Destructive. Het album bevat wederom twaalf redelijk korte nummers en kan zelfs worden gezien als een soort conceptalbum, daar alle teksten gaan over de menselijke drang tot vernietiging van alles wat goed is. Daar waar sommige nummers duidelijk in het straatje liggen van het debuutalbum en een combi zijn van hardcore, metal en extreme rock and roll (The Wrong One, Tear It All Down, Never Trust, Broken, Permission To Live en Tasteless) worden er nieuwe stijlen verkend zoals stoner rock (Destructive), trash metal (Till Civilisation Do Us Part) durft men ook wat melodieuzer (maar zeker niet zachter) uit de hoek te komen (When Love is Left Behind, Hide And Seek, Get The Job Done) en wordt er voor Vendetta normen driftig geëxperimenteerd met verschillende tempowisselingen en breaks (Pressurized).

De band heeft de afgelopen jaren gespeeld in diverse kleinere zalen door het hele land en op festivals als Flakkeese Dagen, het Leidse TriPlex in LVC en het Skatefest in Roelofarendsveen. Een aantal bandleden heeft in het verleden opgetreden op festivals als Lowlands, Koninginnenach en Waldrock. Door de jarenlange ervaring in diverse bands en de goede chemistry onderling zijn de Vendettas live een hyperachtige ADHD-achtige live ervaring waarbij de korte nummers zonder adempauze het publiek 'ingesmeten' worden en zijn daarom een graag geziene gast op podia, kroegen of andere platformen waar live muziek kan worden tentoongesteld.